• Residences in Dionisos
  • Residences in Dionisos
  • Residences in Dionisos
  • Residences in Dionisos
  • Residences in Dionisos

Μελέτη 2007-2008, Κατασκευή 2008-2009

Σε πολύ επικλινές οικόπεδο τοποθετήθηκαν οι δύο διώροφες μονοκατοικίες, ανεξάρτητες, συνδεδεμένες με εσωτερικό αίθριο, σε πευκόφυτη περιοχή στην κορφή του Διονύσου,  όπου ο ορίζοντας αφήνεται ελεύθερος στα νοτιοδυτικά.

Με την κλιμακωτή διαβάθμιση των όγκων σε πέντε επίπεδα ενισχύεται η πλαστικότητα της κατασκευής. Το κτίριο ανοίγει προς τη θέα στη Ν.Α. και Ν.Δ. όψη του. Η Β.Δ. όψη είναι κλειστή, ενώ όλοι οι πρόβολοι και τα στέγαστρα μελετήθηκαν με βάση τον προσανατολισμό και τις κλιματολογικές συνθήκες.

Σε κάθε κατοικία σχεδιάστηκε μια προστατευμένη αυλή με πέργκολα και φυτεύεται. Επιτυγχάνεται σε κάθε κατοικία η δημιουργία ενός μικροκλίματος ώστε η διαμονή να είναι ευχάριστη καθ’ όλο το έτος.

Έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη διαμόρφωση των προσβάσεων και των εξωτερικών κλιμάκων ώστε να διατηρηθούν τα  υπάρχοντα πεύκα. Η υποχρεωτική στέγη αντιμετωπίζεται ως οργανικό στοιχείο που ενσωματώνεται στους κτιριακούς όγκους, εναρμονιζόμενη με την κλίση του εδάφους.

Ιδιαίτερο χαρακτήρα  δίνουν τα αδρά δομικά υλικά, το εμφανές άβαφο σκυρόδεμα, τα γαλβανιζέ κιγκλιδώματα, τα oξειδωμένα κουφώματα και τα γαιώδη αρτιφισιέλ στο σοβά.